Oldalak

2016. 06. 09.

Canja de galinha – Tyúkhúsleves

Nos, ha már elrepültünk Zöld Fokra, nehogy már egy grillezés/szörfözés után hazajönnénk ;-)
Toljunk be egy tányér levest. Mondjuk húslevest. Szárnyasból. De szakadjunk le a mi klasszikusunkról. Megígérem, nem bánjátok meg :)



Hozzávalók: 
  • 8 db alsócomb, 
  • 1 babérlevél, 
  • 2 cikk fokhagyma, 
  • 4 csapott evőkanál rizs, 
  • 3-4 sárgarépa, 
  • 2 ágacska zsálya, 
  • só, bors.

A fokhagymát zúzzuk, majd sóval együtt bedörzsöljük a combokba. 1-2 órát pihentetjük, majd a babérlevéllel együtt fazékba tesszük, vizet öntünk rá, beletesszük a babérlevelet és főzni kezdjük. Félidőben hozzáadjuk a megmosott rizst és a feldarabolt sárgarépát. Tálalásnál minden tányér aljára teszünk egy kevés zsályát és arra merjük a levest.

S akkor itt egy fotó, melyet a kis szakácsinas legénykém készített. Abszolut saját kompozició


Nincsenek megjegyzések: