Oldalak

2015. 11. 08.

Hortobágyi palacsinta

Hogy ez mekkora. És ha tudnám miért nem készítem gyakrabban..... Bár az is igaz, hogy ezt sem most ettük. Akár újrázhatnék is. Akár :)



Hozzávalók 4 személyre a palacsintához: 
  • 24 dkg liszt, 
  • 2 tojás, 
  • 1 dl olaj,
  • 4,5 dl szódavíz, 
  • csipet só; 
a pörkölthöz:
  • 80 dkg hús, 
  • 2 hagyma, 
  • 3 evőkanál olaj, 
  • 2 teáskanál fűszerpaprikaőrlemény, 
  • só, bors;
 továbbá
  • 7 dl zsíros tejföl; 
  • metélőhagyma a batyuk összefogásához



A palacsinta hozzávalóiból egynemű tésztát kavarunk, majd palacsintasütőben szép sorjában kisütjük. A töltelékhez először egy pörköltet készítünk. Ehhez a hagymát apróra vágjuk, forró vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, majd zsírjára sütjük. Ekkor megszórjuk a fűszerpaprikával, kevés vizet öntünk alá és készre főzzük. Az elkészült pörköltből a húst apróra vágjuk. A pörkölt szagftját elkeverjük a tejföllel és alaposan összeforraljuk. Az aprózott húshoz annyi tejfölös szaftot teszüünk, hogy a palacsinták tölthetőek legyenek. A többi szaftot félretesszük. A palacsintákat megtöltjük, kis batyúkat formázunk, melyet metélőhagymával rögzítünk. Tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk a maradék szafttal, majd forró sütőben átmelegítjük.

7 megjegyzés:

Sefa Gencal írta...

Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Beastie írta...

pazar :)

4Gyerek írta...

Thank you.

Köszi Gergő.

Vicuska írta...

Csinos batyukat csomagoltál!

Anikó írta...

Próbáld ki pirított hagymás csirkemájjal is, frenetikus. A palacsintát betöltöd a májjal, mielőtt feltekered, először az oldalát hajtod be, majd aztán feltekered, tojásba,zsemlemorzsába panírozod, forró olajban átsütöd és már tálalható salátával és a visszamaradt szaftját kevés tejföllel sűrűre főzöd 1-2 perc alatt és azzal meglocsolod.
nagyon finom.

4Gyerek írta...

Tétesbe már végezte hagymás pipimáj nálunk. Hát az sem egy elvetendő verzió ;-)

4Gyerek írta...

Rétes na...csak a billentyúzet megtréfált