Oldalak

2015. 08. 11.

Zsályás pulykamellel töltött karalábé




Hozzávalók 4 személyre: 
  • 4 nagyobb zsenge karalábé, 
  • 35 dkg pulykamell, 
  • 6 dkg rizs, 
  • 1 evőkanál vaj, 
  • 1 tojás,
  • 8 dl paradicsomlé, 
  • 3 kisebb ágacska zsálya, 
  • 1-2 babérlevél, 
  • só, 
  • őrölt bors, 
  • tejföl a tálaláshoz


A karalábét meghámozzuk, egy pici talpat vágunk rá, hogy egyenesen álljon, majd üreget vájunk bele, vigyázva, hogy ne lyukasszuk át a falát. Az így kapott karalábékat pár másodperc erejéig megmártjuk fővő vízben, majd lecsöpögtetjük. A hagymát, húst felkockázzuk és a felforrósított vajon megpároljuk, hagyjuk kihűlni, majd ledaráljuk. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük. A darált húst, rizst a tojással összekeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott zsályaleveleket, sózzuk, borsozzuk és megtöltjük a karalábé üregeket. Fazékba tesszük, felöntjük a paradicsomlével, beletesszük a babérlevelet és megfőzzük. Ha maradna meg töltelékünk, akkor gombóc formájába akkor tegyük a fazékba amikor a paradicsomlével együtt már felfőtt. Tejföllel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: