Oldalak

2015. 08. 10.

Tojás paradicsomszószban

Paradicsomszezon közepén kipróbálandó recept. Amolyan alakkímélő (a szigorúbbak természetesen használjanak kókuszzsírt), aki a laktatóbb ételt keresi, tolja egy szelet pirítóskenyérrel. Gluténra allergiások természetesen a számukra megfelelő péktermékkel :)



Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy hagyma, 5 evőkanál olaj, 5 dkg vaj, 1 púpozott teáskanál füstölt fűszerpaprikaőrlemény, 1 csapott mokkáskanál őrölt fűszerkömény, 8 cikk fokhagyma, 4 dl paradicsomlé, 6 közepes méretű paradicsom, só, 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld, 8 tojás.
Elkészítése: a hagymát apróra vágjuk, az olajon, fedő alatt, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a vajat és a zúzott fokhagymát, fűszerpaprikát, köményt, majd fedő alatt pároljuk még 1-2 percet. Ezután adjuk hozzá a paradicsomlevet és a meghámozott, apró kockára vágott paradicsomot. Takaréklángon, időnként belekavarva sűrítsük be a paradicsomszószt. Adjuk hozzá az aprított petrezselyemzöldet, majd egyenként üssük bele a tojást, fedjük le, majd 2,5 perc után zárjuk le a hőforrást.

Nincsenek megjegyzések: