Oldalak

2015. 08. 14.

Savanyúkáposztás puliszka grillezett marhatőggyel



Hozzávalók 4 személyre: 
  • 50 dkg savanyúkáposzta, 
  • 25 dkg kukoricadara, 
  • 15 dkg füstölt szalonna, 
  • 1 evőkanál zsír, 
  • só; 
  • 1 kg marhatőgy, 
  • 2 babérlevél, 
  • 3 cikk fokhagyma, 
  • 10 szem bors.
A tőgyet egy fazékba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy 2 ujjnyira lepje el. Beletesszük a babérlevelet, fokhagymát, borsot, megsózzuk.és lassú tűzön puhára főzzük. Amikor megfőtt, kiemeljük a főzővízből, hagyjuk alaposan lecsöpögni, majd szeletekre vágjuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára pirítjuk. A savanyúkáposztát vékonyra metéljük, majd a forró zsíron megpároljuk. A kukoricadarát sós vízzel megfőzzük, majd egy tűzálló tálba rétegezzük. A tálat vékonyan kikenjük zsírral, majd egy réteg puliszkát teszünk, erre káposzta kerül, amit a szalonnapörcös zsírral meglocsolunk, ismét puliszka, újból káposzta, amit megint meglocsolunk. Végül puliszkaréteg kerül felülre, amit a maradék zsírral meglocsolunk.
A tőgyszeleteket enyhén megborsozzuk, majd meggrillezzük.

Nincsenek megjegyzések: