Oldalak

2015. 08. 19.

Paradicsomlében párolt amur

Kissé morbid, hogy tengerparti nyaralás előtt halat ettünk, majd miután hazajöttem ismét hal készült. Lent a tengeren pedig nem. Ez most ilyen volt. Ráadásul ma is halat ennénk......ha az időjárás kegyesebb lenne hozzánk, s hagyna egy kis időt a füstölésre. De a természetnek nagyobb az igénye az üdítő esőre mint nekem a füstölésre (jó-jó, de akkor mit és hogyan eszünk?). Bár az esővel még kiegyeznék, de a szél.....na, az húzzon a sunyiba. Addig nézzük hogyan úszkál a paradicsomlében az amur.



Hozzávalók:
  • 1 kg amurfilé
  • 1 hagyma
  • 8 cikk fokhagyma
  • 5-6 evőkanál olaj
  • 2 dl paradicsomlé,
A körethez: 
  • 2-3 kisebb padlizsán
  • 3-4 evőkanál olivaolaj
  • 1 csapott teáskanál fokhagymagranulátum
A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát karikára vágjuk, egy serpenyőben 3-4 evőkanál felforrósított olajon megpároljuk. Ha elkészült, kiemeljük a serpenyőből és félretesszük. A serpenyőbe tesszük a maradék olajat, s a megsózott halfilék mindkét oldalát hírtelen elősütjük. Ezután visszatesszük a félretett hagymát a halszeletek tetejére, ráöntjük a paradicsomlevet és alaposan összerotyogtatjuk. 
Közben a padlizsánt felkarikázzuk, olajjal vékonyan megkent, forró kontaktgrillre helyezzük, majd megsózzuk, rászórjuk a fokhagymagranulátumot és lekenjük az olajjal. Mindkét oldalát megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: