Oldalak

2015. 08. 01.

Caprese golyócskák

Emelje fel a kezét jó magasba az, aki szeret panírozni.
Nem látom! Magasabbra!
Még mindig nem látom!
Ja,......hogy nem emelitek a kezeteket? Bevallom, nem csodálkozom. Ellenben most egy olyan finomságot mutatok, amiért megéri megerősz erőt vegyetek magatokon, s elkészítsétek. Addiktív. Szóltam!



Hozzávalók
  • 15 dkg kis méretű mozzarellagolyó
  • 15-18 db koktélparadicsom, lehetőség szerint egy picivel nagyobbak mint a mozzarellagolyók
  • 30-40 bazsalikomlevél
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg kukoricapehely
  • 3 tojás
  • olaj a sütéshez
A koktélparadicsomok kalapját vékonyan levágjuk, majd a belső részét mokkáskanál segítségével eltávolítjuk. Az üregbe beleteszünk 2 bazsalikomlevelet, majd egy mozzarellagolyót, amit egy leheletnyire sóba érintettünk. Az így kapott töltött paradicsomot a felvert, megsózott tojásba mártjuk, majd a zsemlemprzsába, újból tojás, újból zsemlemorzsa. Ezután még egyszer tojásba mártjuk, majd az apróra zúzott kukoricapehelybe forgatjuk. Forró olajban szép aranybarnára sütjük.

Tipp: a kukoricapelyhet tegyük egy szendvicses zacskóba, a tasak száját fogjuk össze, majd nyújtófával néhányszor görgessünk rajta végig, ezáltal kitűnően morzsolódik a kukoricapehely. 
A panírozásnál dolgozzunk két teáskanállal, így nehezebben sérül meg a panírréteg mintha a kezünket használnánk.
Ne feledjünk el cukormentes kukoricapelyhet használni.

Nincsenek megjegyzések: