Oldalak

2014. 12. 13.

Kapros joghurtos fokhagymaleves

Még ősszel Oldalborda vett egy kisebb zsák fokhagymát. Ami aztán rohamos tempóban csírázni kezdett, így nyilvánvalóvá vált, hogy ezt gyorsan hasznosítani kell. Így hát megpucolta, én meg szépen apránként robotgéppel felszeleteltem, és uccú neki szárítás. Persze közben sok fokhagymás étel készült. Többek közt ez is.



Hozzávalók:
  • 3 fej fokhagyma (természetesen aki nem rajong annyira a fokhagymáért, az használjon kevesebbet),
  • 3 dl zöldségalaplé,
  • 7 dl joghurt,
  • 1,5 csokor zöldkapor,
  • 1 kisebb vagy egy fél nagyobb gránátalma magjai
A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, majd összeforraljuk az alaplével és egy csokor zöldkaporral. Ezután levesszük a tűzről, majd hőkiegyenlítve hozzáadjuk a joghurtot. A csokor zöldkaprot eltávolítjuk, és ízlés szerint megsózzuk. A fél csokor zöldkaprot felvágjuk és a gránátalma magokkal együtt kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: