Oldalak

2014. 11. 17.

Kivikrémleves

Nyáron a gyümölcsleveseket jobb szeretjük hidegen. De ilyenkor személy szerint a melegre szavazok.



Hozzávalók: 
  • 75 dkg kivi, 
  • 2 alma, 
  • 1 narancs, 
  • 10 dkg cukor, 
  • 1 rúd vanília, 
  • 1 evőkanál zabkorpa, 
  • 2 dl tejszín, 
  • 2 ág menta, 
  • 5 dkg mandula


A gyümölcsöket meghámozzuk, kockára vágjuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a kettévágott, kikapart vaníliarúdat, a mentaágat és főni tesszük. Pár perc főzés után levesszük a tűzről, botmixerrel pépesítjük és hozzáadjuk a tejszínnel elkavart zabkorpát, majd újból összeforraljuk. A mandulát sütőben enyhén megpirítjuk, majd mozsárban összezúzzuk és tálaláskor megszórjuk a leves tetejét. Hidegen vagy melegen egyarátnt finom.

Nincsenek megjegyzések: