Szintén archív leves, ha szeretitek a halat, föltétlen készítsétek el. Akár karácsonyra is.
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa,
- 1 petrezselyemgyökér,
- 1 kis zellergumó,
- 1 kisebb karalábé,
- 1 evőkanál olaj,
A halgombócokhoz:
- 30 dkg busafilé,
- 1 tojás,
- 1 csapott evőkanál zabliszt,
- só,
- bors.
A
zöldséget megtakarítjuk, kockára vágjuk. A felforrósított olajon
megfonnyasztjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és főni tesszük.
Közben elkészítjük a gombócokat. Ehhez a halhúst ledaráljuk vagy késes
aprítóban összezúzzuk. Hozzáadjuk a tojást, a zablisztet, sózzuk, borsozzuk.
Apró gombócokat formázunk belőle. Amikor a zöldségek roppanósra főttek,
beletesszük a halgombócokat és együtt főzzük még pár percig. Forrón kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése