Oldalak

2014. 11. 09.

Halgombócleves

Szintén archív leves, ha szeretitek a halat, föltétlen készítsétek el. Akár karácsonyra is. 



Hozzávalók: 
  • 2 sárgarépa, 
  • 1 petrezselyemgyökér,
  • 1 kis zellergumó, 
  • 1 kisebb karalábé, 
  • 1 evőkanál olaj, 
A halgombócokhoz:
  • 30 dkg busafilé, 
  • 1 tojás,
  • 1 csapott evőkanál zabliszt, 
  • só, 
  • bors.


A zöldséget megtakarítjuk, kockára vágjuk. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és főni tesszük. Közben elkészítjük a gombócokat. Ehhez a halhúst ledaráljuk vagy késes aprítóban összezúzzuk. Hozzáadjuk a tojást, a zablisztet, sózzuk, borsozzuk. Apró gombócokat formázunk belőle. Amikor a zöldségek roppanósra főttek, beletesszük a halgombócokat és együtt főzzük még pár percig. Forrón kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: