Oldalak

2014. 11. 24.

Hagymás rostélyos vaddisznókarajból




Hozzávalók a rostélyoshoz: 
  • 5 nagyobb hagyma, 
  • 3 evőkanál zsír, 
  • 80 dkg vaddisznókaraj, 
  • 3 evőkanál liszt, 
  • 1 dl száraz vörösbor, 
  • só, 
  • bors,
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj

A csicsókapüréhez:
  • 60 dkg csicsóka,
  • 10 dkg vaj, 
  • só.


A karajt szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felvágjuk. A zsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, a hússzeleteket megmártjuk a lisztben és a zsírban hírtelen mindkét oldalon kérget pirítunk rá, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, majd felöntjük a borral. A boros hagymát átöntjük egy fazékba, ráhelyezzük a hússzeleteket, megszórjuk a fahéjjal, kevés vizet öntünk alá és puhára főzzük. Időnként ellenőrízzük, nehogy a hús lesüljön, kevés vízzel pótoljuk a folyadékot.
A püréhez meghámozzuk a csicsókát, kevés sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk, hamarabb megpuhul mint a krumpli. Ha megfőtt, szűrjük le, alapocsan csöpögtessük le, majd törjük át és a vajjal selymesítjük az állagot. Mivel a csicsóka elég sok folyadékot visszatart, nem igényel tejet, tejszínt vagy tejfölt a püré elkészítéséhez.

Nincsenek megjegyzések: