Hozzávalók a
rostélyoshoz:
- 5 nagyobb hagyma,
- 3 evőkanál zsír,
- 80 dkg vaddisznókaraj,
- 3 evőkanál liszt,
- 1 dl száraz vörösbor,
- só,
- bors,
- 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
- 60 dkg csicsóka,
- 10 dkg vaj,
- só.
A
karajt szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felvágjuk. A zsírt egy
serpenyőben felforrósítjuk, a hússzeleteket megmártjuk a lisztben és a zsírban
hírtelen mindkét oldalon kérget pirítunk rá, majd kivesszük és félretesszük. A
visszamaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, majd felöntjük a borral. A boros
hagymát átöntjük egy fazékba, ráhelyezzük a hússzeleteket, megszórjuk a
fahéjjal, kevés vizet öntünk alá és puhára főzzük. Időnként ellenőrízzük,
nehogy a hús lesüljön, kevés vízzel pótoljuk a folyadékot.
A püréhez meghámozzuk a csicsókát, kevés sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk,
hamarabb megpuhul mint a krumpli. Ha megfőtt, szűrjük le, alapocsan
csöpögtessük le, majd törjük át és a vajjal selymesítjük az állagot. Mivel a
csicsóka elég sok folyadékot visszatart, nem igényel tejet, tejszínt vagy
tejfölt a püré elkészítéséhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése