Oldalak

2013. 12. 05.

Töltött sárgarépa

Ha tudnám, hogy a főtt répa miért mumus, a nyers meg egyáltalán. De kipróbáltam, megtöltöttem, megsütöttem. Elfogyott. Értékelésben az előbbi kettő közé soroltatott. Mármint egyes kiskorúaknál. Csak tudnám, hogy olykor miért nem hagyom meg őket nyuszinak. Egyék nyersen oszt csókolom ;-)



Hozzávalók: 

  • 8 nagy, vastag sárgarépa, 
  • 20 dkg sonka, 
  • 10 dkg vaj, 
  • 1 tojás, 
  • 1 dl tejföl, 
  • só, 
  • petrezselyemzöld
A sárgarépát hosszában és keresztben elvágjuk, belsejét kikaparjuk. A sonkát késes aprítóban összevágjuk. A kaparék sárgarépát ha szükséges, szintén aprítjuk. A sárgarépa csónakokat a kaparékkal együtt a vajon megpároljuk. A sonkát a tojással elvegyítjük, megtöltjük a sárgarépát, majd egy tűzálló edénybe tesszük. A kaparékhoz hozzáadjuk a tejfölet és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Tetszés szerint vagy a tűzálló edény alján osztjuk szét, vagy teszünk a répacsónakokra is belőle.
Sütőbe tolva pirosra sütjük.
Aki szereti, szórhat reszelt sajtot a tetejére.

Nincsenek megjegyzések: