Oldalak

2013. 10. 25.

Tápiókás mángoldpite



Tegnap szóba került a FB-on a tápióka. Mondtam, hogy nálam készült már sósan is.

Hozzávalók
a tésztához:  
  • 50 dkg liszt, 
  • 13 dkg vaj, 
  • 1 tojás, 
  • 1 csapott kávéskanál só, 
  • 1 diónyi vaj és 1 csapott evőkanál liszt a forma kikenéséhez; 
a töltelékhez: 
  • 10 dkg mángold, 
  • 4 tojás, 
  • 2 dl tej, 
  • 5 dkg apró szemű tápiókagyöngy, 
  • 15 dkg sajt, 
  • 2-3 csipet só.



A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kibélelünk vele egy előzőleg kikent piteformát. A tésztát villával alaposan megszúrkáljuk, hogy sütés közben a gőz távozhasson. 180 fokon elősütjük, azaz 10 perc sütés után kivesszük. Ekkor beletesszük a tölteléket, amit előzőleg előkészítünk. A tápiókagyöngyöket 15-20 percre beáztatjuk a meglangyosított tejbe, majd elkavarjuk a felvert tojásokkal, megsózzuk. A mángoldleveleket megmossuk, a vizet felitatjuk, majd apróbb darabokra tépkedjük. Az elősütött pitetésztára tesszük a mángoldleveleket, ráöntjük a tojásos- tápiókás tejet és megszórjuk a reszelt sajttal. Visszatoljuk a sütőbe és szép pirosra sütjük.

1 megjegyzés:

Marka írta...

Hú, na ez is nagyon finom lehet! :-)