Oldalak

2013. 06. 16.

Darálós keksz

Ha már Kriszti azt mondta jöhetnek sorban....hát szófogadó leszek :)
Emlékszem, hogy évtizedekkel ezelőtt, mikor még egyetemre jártam, ez a keksz eléggé jolly joker szerepét töltötte be. Mikor abszolut ihlethiány volt, nem tudtuk mi lenne az a süti ami kielégíti majd az igényeket, akkor pikk-pakk összedobtuk ezt, persze minimum dupla adagból. Csokizás nem volt, azt most vetettem be a gyerkőcök kedvéért.
Tavalyelőtt azt hiszem négyszeres adagból dolgoztam, vittük magunkkal a terepautós kirándulásra. Hát erősen fukar kézzel osztogatva sem volt egy szál sem a harmadik napon. Nagylányok már csak unalmukban is tolták befele az autó hátsó ülésén.
Most is dupla adagból készült, rendesből közelharc alakult ki a végén a fotópéldányokért. Harc, melybe Oldalborda is beszállt. Amúgy....álltalában nem kakaós változatot sütök, de ez most így alakult. ;-)



Hozzávalók: 


  • 45 dkg liszt, 
  • 15 dkg zsír, 
  • 15 dkg cukor,
  • 2 tojás, 
  • 1 teáskanál szódabikarbóna, 
  • 1 citrom leve, 
  • 2 dkg kakaó.
A szódabikarbónát megfuttatjuk a citrom levében, majd a többi hozzávalóval együtt laza tésztát gyúrunk. Húsdarálóra szerelhető formával tetszőleges mintájú és hosszúságú tésztacsíkokat vágunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kis távolságra helyezve 180 fokos sütőben 13 perc alatt megsütjük. Díszítésnek egyik végét márthatjuk olvasztott fehér csokoládéba.

Nincsenek megjegyzések: