Oldalak

2013. 04. 01.

Medvehagymás tojáskrém

Tudom, tudom. Még el sem bírták vinni a lányos háztól a húsvéti tojásokat, én pedig máris hasznosítani akarom a maradékot. Nos, ha a lányoknál nem marad, akkor a fiúknál tobzódnak. Valahol csak hasznosítani kell. Persze, ha nem kifújt tojásokról beszélünk.
Nálunk készült ilyen kence szűk 2 hete. Az első adag pikk-pakk eltűnt, kénytelen voltam repetázni. Ha már fényképeznem kellett. Persze nem ez az egyetlen ami ismétlésre szorult. A hot-dog harmadik nekirugaszkodásra került lencsevégre. Hiába no, ritkán veszünk virslit.
De lássuk csak a kencét. 



Hozzávalók: 

  • 6 tojás, 
  • 20 dkg vaj, 
  • 1 nagy csokor medvehagyma, 
  • só, 
  • pár csepp citromlé.

A tojásokat megfőzzük, megtakarítjuk. A medvehagymát megmossuk, a vizet felitatjuk, ha már erősebb a szára, akkor eltávolítjuk azokat a levelekről. A tojásokat, vajat, medvehagymát a késes aprítóba tesszük és jó pépesre összezúzzuk. Ízlés szerint sózzuk, citromlével ízesítjük.
Ha még nincs friss medvehagymánk, de még lakozik némi fagyasztott a talonunkban, akkor dupla hasznosítás. Eddig ez a legsikeresebb felhasználása a fagyasztott medvehagymának. Legalábbis az én nézetemben.

Nincsenek megjegyzések: